Vapaaehtoistyössä koettua

Foxes' NGO toivottaa vapaaehtoistyöntekijät tervetulleeksi antamaan panoksensa Mufindin alueen kehittämiseen. Tähän olemme koonneet joitakin muistoja Mufindin ajalta. Mikäli olet kiinnostunut vapaaehtoistyöstä, käy englanninkielisillä sivuilla Professional volunteer tai Non-professional volunteer.

Antti

Kuvateksti

Toimin Tansaniassa, Mufindin kylässä 3 kuukautta pääasiassa opettajana, ryhmänohjaajana ja konsulttina Foxes' NGO -nimisen hyväntekeväisyysjärjestön projekteissa osana kouluni työharjoittelua. Työhöni kuului pääasiassa englannin, yhteiskuntaopin ja historian opettaminen paikallisella yläasteella. Asuin vapaaehtoistyöntekijöille tarkoitetussa talossa yhdessä amerikkalaisen pariskunnan kanssa, jotka olivat pomojani.

Lue lisää

Heli

Kuvateksti

Keväällä 2013 rakastuin Tansaniaan. Syksyllä 2013 palasin sinne viettämään lukion jälkeistä välivuottani, olin 19-vuotias. Sillä kertaa tein vapaaehtoistyötä Tansaniassa viisi kuukautta, joista kaksi Mufindissa.

Minun piti alkuperäisen suunnitelman mukaan auttaa Igoda Childrens' Villagen "vauvatalolla" pienten lasten kanssa. Mutta Tansaniassa suunnitelmat muuttuvat: kakkostalolla asui 13 kk ikäinen tyttö, Loveness, joka oli ollut ja oli edelleen aliravittu, aneeminen ja todella pahasti kehityksessä jälkeenjäänyt: Love ei jaksanut tai osannut kannatella päätään, ei istua, ei kieriä, ei ryömiä.

Lue lisää

Marjatta

Kuvateksti

Syystalvella 2013 sain olla neljän viikon ajan Mufindissa. Olin jo pitkään haaveillut mahdollisuudesta osallistua vapaaehtoisena lapsikylän arkeen, olla bibinä kylän lapsille. Mitä voi isoäiti-ikäinen tehdä lapsikylässä?

Aamuisin menin ykköstaloon, missä kokoontui pienimpien leikki-ikäisten ryhmä hoitajiensa kanssa. Lapset kaipasivat syliä ja halusivat leikkiä "Körö. körö kirkkoon" -leikkiä polvellani. Saatoin auttaa vaipanvaihdossa ja olin apuna käsienpesussa, ennen kuin lapset saivat udi-mukillisensa.

Lue lisää

Outi

Kuvateksti

Moikka! Muutama sana Mufindista. Minulle kaikkein mieleenpainuvinta ovat olleet kaikki ihanat ihmiset siellä ja erityisesti myös kotikäyntityö, jossa kuljetaan kylillä majasta majaan, kuunnellaan keuhkoja pelltojen keskellä, kaivon kannella ja teitten varsilla.Se on todella antoisaa ja palkitsevaa työtä, josta nautin suunnattomasti. Luonto ja maisemat ovat myös upeita, niissä maisemissa silmä ja sielu kyllä lepäävät. Orpokotikylän lapset touhuineen ovat myös aivan valloittavia. Erityisesti sydäntäni lähellä on valoisa ja sinnikäs Blantina, jonka olen tavannut joka vuosi Mufindissa ollessani, siinä naisessa on jotain aivan ainutlaatuista voimaa ja lämpöä!