Antin kokemuksia

Kuvateksti

Toimin Tansaniassa, Mufindin alueella 3 kuukautta pääasiassa opettajana, ryhmänohjaajana ja konsulttina Foxes NGO -nimisen hyväntekeväisyysjärjestön projekteissa osana kouluni työharjoittelua. Työhöni kuului pääasiassa englannin, yhteiskuntaopin ja historian opettaminen paikallisella yläasteella. Asuin vapaaehtoistyöntekijöille tarkoitetussa talossa yhdessä amerikkalaisen pariskunnan kanssa, jotka olivat pomojani.

Kuvateksti

Mufindi on kaunista vuoristoista aluetta, jota rehevät suomalaisia muistuttavat metsät kaunistavat entisestään . Kävelin Mufindissa ollessani joka päivä koululle 5 kilometrin matkan, joka oli ylä- ja alamäkiä täynnä. Monet ihmettelivät, että miksi kävelin niin pitkän matkan, mutta minulla oli selitykseni. Mahtavat maisemat ja sydämelliset ihmiset olivat niitä, mitkä saivat minut ihastumaan tähän paikkaan täysin. Joka kerta kun kävelin töihin, samat lapset ja aikuiset tervehtivät minua iloisesti. Elämä täällä oli kuin olisi joka päivä elokuvan tai kirjan sisällä. 

Kuvateksti

Kuten olen jo aikaisemmin lertonut, työni oli varsin monipuolista. Opettamisen lisäksi lauantaiaamupäivät menivät yleensä rakennustöitä tehdessä. Joskus saatoin rakentaa kylän nuorten kanssa taloa sokealle äidille ja joskus kattoa kylän kanoille. Lauantai-iltaisin kokoonnuin kyläni nuorten kanssa pitämään kasvatuskoulua, jossa puhuimme erilaisista teini-ikään liittyvistä asioista. 

Kuvateksti

Sunnuntaisin lähdimme pienempiin köyhempiin kyliin oman kyläni nuorten kanssa, missä tapasimme alueen sairaimpia ihmisiä. Tarkistimme aina heidän vointinsa, hoidimme heidän haavoja, haimme puita tai vettä, siivosimme heidän kotia ja joskus saatoimme kokata jopa ruokaa. Nämä olivat varsin mieleenpainuvia retkiä. Aina kun olimme tehneet työmme, HIV:sta kärsivät rutiköyhät ihmiset  palkitsivat meidät kiitollisina banaaneilla ja muilla hedelmillä. 

Jos haluat lukea lisää kokemuksistani, käy blogisivuillani http://antzan.blogspot.dk/. Tai voit myös katsoa oheisen videon, joka kertoo kylästäni, sen ihmisistä ja hyväntekeväisyysjärjestö Foxes NGO:sta. Tein videon Tansaniassa ollessani.

https://www.youtube.com/watch?v=pGRgqGJrTzE